Турските граждани, били граничари на "Капитан Андреево", вече са привлечени като обвиняеми

Хасковската окръжна прокуратура привлече като обвиняеми четиримата турски граждани, които миналата нощ се сбиха с гранични полицаи на пункта “Капитан Андреево". Турските граждани ще останат в ареста за 72 часа с обвинения за причиняване на средна и лека телесна повреда на полицейски служители.

Чужденците са нападнали и удряли български граничари, след като микробусът, с който пътували, бил спрян за проверка за укрити лица. Пътуващите отказали да слязат, а жената, която шофирала, потеглила. Микробусът бил спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Пострадалият граничен полицай е със счупен крак, а двама негови колеги са с охлузни рани. Пред разследващите арестуваните обяснили, че са били много изнервени от дългото чакане на границата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

пункт Капитан Андреево

Гранични полицаи бяха нападнати от турски граждани на ГКПП “Капитан Андреево”

Граничен полицай е със счупен крак след побой от турски граждани на граничния контролен пункт “Капитан Андреево”. Четиримата извършители са задържани. Окръжната прокуратура в Хасково започна разследване. Окръжната прокуратура започна досъдебно..

публикувано на 24.08.17 в 19:05
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47