Гръцките власти следят центровете за мигранти за потенциални джихадисти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Под контрола на службите за борба с тероризма са всички места, където живеят или са временно настанени лица от страни, считани за центрове на джихадисти. Това заяви министърът по защита на гражданите Никос Тоскас пред гръцките медии.

Гърците се страхуват, че присъствието на мигранти в страната засилва риска от терористични действия.

Според министър Тоскас гръцките власти са в сътрудничество с разузнавателните служби на европейските страни и досега няма сигнал за организиране на терористична група в Гърция. Под контрол са лагерите, където се настанени мигранти и бежанци.

Напрежение има на Лесбос, като мигрантите провеждат демонстрации с искане да им се разреши да напуснат острова.

Днес при специална операция на полицията в Атина беше открита лаборатория за производство на фалшиви документи, които се продават на мигранти по 500 евро. Сред тях намериха и няколко български лични карти.

Проверките по летищата и пристанищата показват, че всеки ден има опити на нелегални мигранти да напуснат страната с фалшиви документи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бежанците в Гърция стават фермери

Керванът от мигранти към гръцките острови не спира. Над 650 души само за три дни достигнаха до островите Лесбос, Самос и Хиос. Пътуват от турския бряг безпрепятствено.  По няколко спасителни операции се извършват всеки ден от гръцките гранични власти и..

публикувано на 22.08.17 в 11:38
Бежански лагер на остров Лесбос

Гръцката полиция е арестувала над 30 души след сблъсъци с бежанци на остров Лесбос

Гръцката полиция е арестувала над 30 души след сблъсъци с бежанци в приемния център Мориа на остров Лесбос, съобщава изданието Нюз.ин. Наложило се е полицията да използва сълзотворен газ, за да спре бунта на африкански мигранти.  Пострадали са петима..

публикувано на 19.07.17 в 09:13
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47