Конфискуваха опасни миди в Александруполис

Снимка: БГНЕС

Пристанищните власти в Александруполис конфискуваха един тон миди, предназначени за нелегалния пазар на морски дарове. Санитарните власти в Гърция предупреждават, че има риск за живота на хората от консумация на непроверена стока. 

Властите по гръцките пристанища и места, от където рибари снабдяват търговската мрежа, са изключително строги в проверките. 
Днес в Александруполис арестуваха грък, който превозва един тон миди без санитарен сертификат. След проверка в специализирана лаборатория се оказа, че мидите не са подходящи за консумация.

Във връзка със зачестилите случаи на нелегално предлагане на морски дарове властите предупреждават клиентите при покупка да изискват документ от санитарните власти. Търговците също са задължени да поставят разрешителните на видно място за клиента. 
Не рискувайте живота си с по-ниска цена на морски дарове с неизвестен и непроверен произход, предупреждават властите в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47