Президентът връчи орден "Стара планина" първа степен на посланика на Словакия у нас

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев връчи орден "Стара планина" първа степен на посланика на Словакия в България Мариан Якубоци за принос в укрепването на отношенията между двете страни:

Ще продължим да разчитаме, Ваше Превъзходителство, на подкрепата на вашата страна за подготовката и провеждането на председателството на Съвета на ЕС, което ще бъде в един наистина много динамичен период. Вярваме, че ще продължи вашата подкрепа за нашето по-скорошно приемане в шенгенското пространство.

Словакия винаги е подкрепяла членството на България в Шенген, посочи посланик Мариан Якубоци:

Ние, словаците, много добре знаем какво значи Шенген. Нашата столица Братислава е разположена в триъгълника на словашката, австрийската и унгарската граница. Днес, когато човек отиде например да потича на дунавския бент, даже не забелязва кога е преминал на австрийската или унгарската територия. Ето защо желая и българските граждани да могат да ползват такава придобивка, каквато е Шенген.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47