Наши експерти ще отидат в Унгария за обмен на информация преди председателство ни на ЕС

Снимка: БГНЕС

Български експерти ще бъдат изпратени в Унгария за обмен на информация във връзка с предстоящото Българско председателство на ЕС и опазването на границата от мигранти. За това се договориха вътрешният министър Валентин Радев и унгарският му колега Шандор Пинтер, който е на посещение в София.

Запознах министъра и с нашите приоритети от предстоящото председателство от началото на следващата година – сигурността на европейските граждани, по-ефективно управление на процесите с миграцията. Разбира се, разпитах доста подробно министър Пинтер за неща, в които знаем, че те са добри – и информационни системи, и в други области. Той беше добър да сподели информация, дори се договорихме наши експерти да посетят Будапеща и лично министерството на вътрешните работи при него, за да обменим полезна за България информация, която най-общо казано е свързана с подготовката ни за председателството.

Бързият и качествен информационен обмен е от ключово значение в сферата на вътрешните работи и сигурността, посочи премиерът Бойко Борисов, който също  присъства на срещата. Повишаването на сигурността на гражданите на Европейския съюз и овладяването на миграцията ще са двете основни направления в областта на вътрешните работи по време на българското председателство, каза още Борисов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47