В прокуратурата няма подадени сигнали по случая с "Азербайджанската перачница"

Снимка: БГНЕС

В прокуратурата няма подадени сигнали по случая с "Азербайджанската перачница", съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя коментира изнесената от медии в няколко европейски държави информация, според която от Азербайджан са преведени 2,5 млрд. евро към европейски политици. В списъка с хората, получавали средства, е и българският представител в Европейската банка за възстановяване и развитие Калин Митрев.

Засега от прокуратурата не са изискани документи, но ако се случи, медиите ще преценят дали да ги предоставят.

От медиите аз лично тази сутрин узнах за този случай. Не ми е известно в Прокуратурата в България да са постъпили каквито и да е сигнали по този случай.

Румяна Арнаудова съобщи, че все още няма насрочена дата за делото за Корпоративна търговска банка. Тя отказа да отговори на твърденията на Цветан Василев, че от прокуратурата му е оказван натиск: 

Няма да коментираме защитни версии на подсъдими и на обвиняеми лица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Калин Митрев

"Гардиън": Българският представител в ЕБВР Калин Митрев е замесен в скандала "Азербайджанска перачница"

Великобритания е в центъра на тайна схема за пране на пари и лобиране от страна на Азербайджан, съобщава вестник "Гардиън" в ексклузивен материал. Властите в Азербайджан са плащали на европейски политици и журналисти за отклоняване на вниманието от..

обновено на 05.09.17 в 12:30
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47