Инициативен комитет настоява за по-ниска месечна такса за служебен абонамент за паркиране в синята зона на Сливен

Снимка: БГНЕС

Граждански инициативен комитет в Сливен събра над 200 подписа в искане да се намали месечната такса за служебен абонамент за паркиране в синята зона на града от 80 на 40 лева. Към подписката са постъпили и още шест предложения за промени, съобщи Красимира Досева от инициативния комитет. Искането е подкрепено и внесено за разглеждане в Общинския съвет от групата съветници на партия „България на гражданите".

Сред шестте предложения за промени, за които от комитета настояват е да отпадне и условието адресът по местоживеене да е идентичен, с този вписан в талона на колата, каза Красимира Досева.

Очакваме да има реакция, да се стигне до споразумение, да не се налага да ескалира напрежението.

Общинският съветник д-р Нина Борова, обяви, че вече е внесла предложенията в местния парламент.

Не сме против Синята зона. Искаме нещата да бъдат идеални, но за да стигнем до тази ситуация те трябва просто да се изгладят.

Кметът Стефан Радев коментира инициативата така:

За служебните абонаменти не мисля, че имаме какво да коригираме.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47