Панихида беше отслужена в памет на загиналите при катастрофи в Сливенско

Снимка: БГНЕС

Панихида в памет на загиналите при катастрофи в Сливенско беше отслужена днес по инициатива на оцелелия от катастрофа преди две години Венцислав Божанков. В централния храм "Свети Димитър" дойдоха близки на загиналите от войната по пътищата през последните години.

В катастрофата, от която Венцислав оцелява, загиват двамата му приятели Андрей и Божидар. След фаталния сблъсък и 37 операции и рехабилитация в България, Германия и САЩ Венцислав Божанков апелира към всички зад волана: 

Карайте внимателно. Не си мислете, на първо място, за големи шофьори, защото, колкото и голям шофьор да си, винаги се получава една ситуация, в която можеш да излезнеш извън контрол и става най-лошото и тогава вече оправянето е много трудно, ако има оправяне.

383 катастрофи са станали в първите шест месеца в Сливенска област. От тях тежките са 75 с 9 убити и 89 ранени, сочи полицейската статистика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47