Българи ще могат да кандидатстват за пълна стипендия по езикова програма в Китай

Снимка: БГНЕС

Българи ще могат да кандидатстват за пълна стипендия по езикова програма в Китай. За първи път това ще бъде представено на европейското изложение "Уча в чужбина". Освен обучението, стипендията включва издръжка, застраховка и учебници по програмата с продължителност 1 година.

Посетителите на изложението ще научат как могат да получат една от 12-те пълни стипендии по програмата на китайското правителство за популяризиране на техния език и култура. Ще бъдат представени университети, училища и езикови центрове от 15 европейски държави. Предвидени са семинари за кандидат-студентите, в които те ще се запознаят със сроковете, стипендиите и таксите за обучението си, каза Бистра Илиева, организатор на изложението.

Направихме една друга част, която е много важна за тези, които са по-малки, които са 9, 10, 11 клас, защото смятаме, че има дефицити, той все още е голям, за това как младите хора да се ориентират, да изберат следващата стъпка, как да се подготвят най-добре. Затова имаме семинари с криерно развитие. Там вече сме поканили специалисти, които да говорят на различни теми, а темите ще бъдат - кои са професиите на бъдещето, какво е да избереш своята специалност и как да я избереш най-добре. Ще се говори от първо лице на хора, завършили вече, утвърдени специалисти и тяхната реализация.

У нас 200 000 млади хора не работят и не учат и целта ни е да ги мотивираме, каза Бистра Илиева. По традиция най-много са желаещите да учат в Германия и във Великобритания, нараства интересът към Швеция и Холандия.

Изложението ще се проведе на 16-и септември в София, на 17-и в Плевен, на 31-ви в Бургас и на 1-ви октомври във Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47