Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Кабинетът обяви Русия за една от основните заплахи за България, четем на първата страница на вестник "Сега". Изданието обяснява, че от доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 година става ясно, че правителството разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи. В документа пише още, че Москва не зачита териториалната цялост на независими държави. За първи път в правителствен документ има толкова остри обвинения и квалификации срещу Русия, коментира всекидневникът.

Вестник "Труд" пише в заглавие на първата си страница: "В каса без дъно наливат парите за здраве". Всекидневникът обяснява, че над 476 млн. лева са дълговете на Националната здравна каса за тази година извън предвиденото в бюджета ѝ. Най-малко 35 млн. лева от тях ще бъдат прехвърлени за догодина. Най-голям е преразходът за лекарства, а поне 250 млн. лева стари задължения има Здравната каса към чужди фондове. "Труд" допълва, че Надзорният съвет на Касата трябва да изготви кризисен план срещу сериозния недостиг на средства и нарастващите ѝ дългове.

На всеки седми шестокласник му се налага да работи, за да изкара пари за маратонки и смартфон. Това показва национално представително проучване, цитирано от вестник "Телеграф". Данните показват още, че училището не е адекватно към изискванията на съвременните деца. Около 45% от шестокласниците са готови да избягат от час при първа възможност, 23 на сто от децата живеят в семейства в крайна бедност, а 18% от изпитват трудности с българския език. 

Проверка на вестник "24 часа" е показала, че "училищата затягат мерките за сигурност на децата през учебната година". Част от мерките, предприети от директорите с цел предпазване на учениците от недобронамерени възрастни, са заключване на дворовете или осигуряване на достъп до сградата на училището само с магнитни карти.

2017: Най-оптимистичната година на пазара на труда", пише "Капитал дейли". Изследване на компанията за човешки ресурси показва, че план за наемане на още служители имат фирми от всякакви сектори, региони и калибър. В Пловдив прогнозите за увеличаване на персонала през последното тримесечие на 2017 г. са най-високи. В Русе – най-слаби, но отново положителни.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47