Кметовете на редица острови в Гърция молят за подслон за местните преподаватели

| обновено на 15.09.17 в 19:22

Проблем в Гърция с учителите по островите, защото нямат средства да плащат за квартири. Така беше поставено началото на учебната година в Гърция.

Ниските заплати не позволяват на преподавателите да наемат квартири и затова спят по плажа или в колите си. Затове кметовете  на места молят хората да ги подслонят, като по този начин се опитват да намерят решение, както и да не останат училищата без преподаватели.

Единственото решение е добрата воля на местните жители, оплаква се от безизходица кметът на остров Санторини- Николаос Зорзос, както и споделя, че е принудил да се обърне към жителите на острова с молба "Осиновете поне за известно време един учител".


Пред същия проблем са кметовете на редица острови в Гърция, които все по-трудно осигуряват преподаватели за децата. Местната власт съобщава за  липса на подкрепа от страна на правителството. Много от учителите отказват да работят на отдалечени острови."Заплатите не ни позволяват да живеем нормално",коментират от учителския синдикат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47