Алтернативен път ще свързва Околовръстния път на Пловдив с пътен възел "Скобелева майка"

Снимка: БГНЕС

Алтернативен път ще свързва Околовръстния път на Пловдив с пътен възел "Скобелева майка". Това стана ясно при поредната инспекция на пътя Пловдив-Асеновград от премиера Бойко Борисов.

Премиерът пое ангажимент за изграждане на 6-километровата отсечка държавата да отпусне седем милиона лева. За целта има изготвен проект от общината. Успоредно ще стартира и процесът за отчуждаване на земеделските земи, за да бъде изградено трасето и трафика на тежкотоварните камиони да бъде облекчен. Премиерът подчерта:

Строежите на пътя Пловдив-Асеновград вървят добре, но пък като направиш нещо наново, повече се вижда старото ненаправено. Това околовръстно сигурно е от 30-40 години и повече може да е. Пловдив е един от градовете с най-голям икономически растеж. ТИР-овете и бизнесът, и износът е огромен, така че правим кръгово движение и започва отчуждителна процедура на тази ливада, за да може целият този трафик, който идва от Родопите да отива направо за север, за Бургас и в посока Варна.

Полагането на асфалта на пътя Пловдив-Асеновград стартира в понеделник, а до края на годината се очаква рехабилитацията на трасето предсрочно да бъде завършена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47