Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"МВР лъже за жертвите на пътя", пише в заглавие на на първата си страница вестник "Труд". Всекидневникът е научил, че пропуските са били констатиран още в първите месеци на тази година, но шефовете във ведомството са си замълчали. Благодарение на грешната статистика това лято е с рекордно малко жертви на пътя. Изданието посочва още, че сгрешените данни влизат в анализите на всички институции.
"Учители по биология ще преподават и по физика в българските училища. Това е една от мерките, с които образователното министерство смята да се справи с недостига на кадри,информира вестник "Телеграф". С допълнителни обучения се очаква, от следващата година, част от учителите по биология, химия, човек и природа да преподават и по физика. Всекидневникът уточнява, че преподавателите по физика в средното образование са се стопили до 751. 
"Райънеър" ще отменя по 40-50 полета дневно през следващите 6 месеца", информира вестник "24 часа". Изданието обяснява, че причината за това е твърде много неизползван отпуск на персонала. Нискотарифната компания обаче ще изпълнява линиите от и до София по график.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47