Преглед на печата

"Скандал в ГЕРБ разкри поредното феодално владение - в Хасково", пише Сега. Решението на ГЕРБ да свали политическото си доверие от хасковския кмет Добри Беливанов разкри нова порция от роднински назначения и приятелски зависимости в местната община. Този път всички пътища водят до депутата от ГЕРБ Делян Добрев, коментира всекидневникът.

Пирамидата и кубът влизат в учебниците по математика за 4-ти клас. Това става ясно от проектите на нови учебни програми, които са публикувани на сайта на образователното министерство за обществено обсъждане. От образователното ведомство обясниха пред Монитор, че децата ще се учат само да разпознават тези фигури. Така например по история в пети клас те ще изучават египетските пирамиди, затова е предвидено в учебниците по математика за четвъртокласници да присъства това геометрично тяло.

"Само българска литература в 10-и клас заради матурата, предвижда проектът за нова учебна програма", отбелязва по темата вестник 24 часа. От Вазов остават одата "Левски" и 3 глави на "Под игото". "Бай Ганьо" на Алеко Константинов ще е наполовина". Изданието обяснява, че промяната се е наложила заради въвеждането на полугимназия.

"Заради опасност от радикален ислям - имамите у нас само с лицензирани дипломи", четем на страниците на вестник Труд. Изданието цитира думи на министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който заявява, че Висшият ислямски институт в България трябва да обучава кадрите си по учебна система, утвърдена от образователното министерство. По време на Международна конференция "Тероризъм и електронни медии" Каракачанов е отбелязал, че се подготвят промени в Закона за вероизповеданията и Закона за образованието, които засягат "финансирането на вероизповеданията".

"Конкурентоспособността на България леко се подобрява", пише в заглавие Капитал дейли. Изданието обяснява, че страната ни се изкачва с една позиция в Глобалния индекс по конкурентоспособност на Световния икономически форум до 49-ото място от общо 137 държави. Според доклада, "корупцията и липсата на адекватно обучени кадри са сред основните проблеми на бизнеса в страната, допълва изданието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47