​Общински съветник от Хасково обмисля да съди Елена Йончева

Снимка: БГНЕС

Общинският съветник от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в местния парламент в Хасково Даниел Гаргов обмисля да съди народният представител от "БСП за България" Елена Йончева. Поводът са изказвания на Йончева, че през фирмите на Гаргов преминават крупни суми от обществени поръчки. Според Елена Йончева през договори за ремонт на пътища, саниране и други обществени поръчки, през фирми с участието на Даниел Гаргов са преминали 100 милиона лева. Затова общинският съветник Гаргов обмисля да съди депутата Елена Йончева.

Госпожа Йончева, която ме обвини, че имаме големи поръчки, че 40 фирми, да, наистина сигурно са повече и от 40 фирми, в които имам участие. Аз съм акционер, в някои фирми съм с пет процента, в някои съм с по 21.

Според Гаргов няма конфликт на интереси, че той оглавява бюджетната комисия в местния парламент, а съпругата му Росица Гаргова е директор на финансовата дирекция в Общината.

Когато господин Беливанов предложи на съпругата ми да стане директор на Финансова дирекция, специално повдигнахме въпроса и неговите юристи заявиха, че няма конфликт на интереси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Елена Йончева и Делян Добрев кръстосаха шпаги заради "модела Хасково"

БСП излезе с декларация, която посочва връзките на депутата Делян Добрев с назначенията в Община Хасково. Според социалистите моделът „Хасково“ е пример за превземане на една община от политик в разрез със законите. Депутатът Елена Йончева заяви:..

публикувано на 29.09.17 в 11:58
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47