Спор между наследници спира изграждането на стратегически водопровод в Сърница

Снимка: БГНЕС

Спор между наследници спира изграждането на стратегически водопровод в Сърница. Забавянето на строителството може да доведе до водна криза в общината.

Проблемът е в това, че малка част от съоръжението трябва да премине през пустеещ частен имот с 12 наследници, между които има лични спорове. Има опасност да бъдат изгубени и средствата, осигурени от Комисията за бедствия и аварии, каза кметът на Сърница Неби Бозов.

Стратегически проект е за Сърница. Това ни е основен източник, който е с хубав дебит на водата, голям, 500-кубиков е водоемът. Ще решим за десетки години напред проблема с водата. Осигурихме пари да им изкупим целия имот, има предварителен протокол, на който се подписаха всички наследници, но в момента петима от тях отказват да подпишат договора, неща, които пречат на изпълнението на проекта.

Жителите на Сърница ще организират обществено недоволство срещу хората, които обричат общината на воден режим.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47