Делян Добрев депозира оставката си в деловодството на парламента

Тя ще бъде първа точка в дневния ред на депутатите утре

| обновено на 03.10.17 в 21:48
Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

Делян Добрев е депозирал оставката си в деловодството на парламента. Това съобщи самият той на брифинг, на който обясни и мотивите си.

Според Добрев БСП атакува него и други депутати на ГЕРБ, за да отклони вниманието от други процеси:

Тази тяхна атака към мен нищо чудно да цели да се прикрият други неща, които се случват в държавата в момента. Например – това, което чухме вчера, за Овчаров, че му се предявяват нови обвинения, прокуратурата е намерила нови доказателства и то по темата "Бобов дол", на която знаете, че аз бях председател на анкетната комисия.

Добрев каза още, че многократно е поискал съпартийците му да гласуват за напускането му на парламента на заседанието на парламентарната група:

Да ме подкрепят в това лично действие – подаването на оставка. Т.е. четири пъти ги помолих да гласуват "за" аз да си тръгна.


Обсъждането и гласуването на оставката на Делян Добрев са първа точка в дневния ред на депутатите утре. Групата на ГЕРБ не взе решение днес как да гласува, каза лидерът ѝ Цветан Цветанов. Той отново се произнесе в защита на Добрев:

Тук не очаквайте да има политическо решение специално за неговата оставка, защото това, което ние сме разговаряли и с премиера, и това, което сме взели като политическо решение, е той да остане областен ръководител на партията. Но за неговата оставка, това е личен негов акт, който той отстоява, и днес четири пъти взе думата пред народните представители да каже, че "колеги, искам да напусна парламента, защото това, което направиха БСП, аз трябва под една или друга форма да изляза с достойнство".

Добрев хвърли оставката заради т.нар. скандал "Кумгейт" в Хасково, но получи подкрепата на областните структури на ГЕРБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47