Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"До 1 г. България и Румъния трябва да са в Шенген, смятат премиерите им". Това съобщава "Капитал дейли" и допълва, че според министър-председателя на Румъния Михай Тудосе София и Букурещ са "обречени" да вървят заедно и по пътя си към Шенгенското пространство. Той е заявил това по време на срещата си с българския премиер Бойко Борисов в резиденция "Евксиноград" край Варна.
"Шуробаджанашкият "октопод" на ГЕРБ е омотал и енергетиката", пише в заглавие на  първата си страница вестник "Сега". Изданието коментира, че "роднинско-приятелският "октопод" на ГЕРБ е оплел не само общината в Хасково". Това е станало ясно, след като БСП е огласила поредната порция партийни назначения и извади схема с кумове, сватове и съпрузи. Част от кадрите в новия "дрийм тийм" правят впечатление със спорния си опит в енергийните среди. От разкритията става ясно, че докато Делян Добрев е бил министър на енергетиката във второто правителство на ГЕРБ, в държавната фирма "Булгартрансгаз" трайно са се настанили хора на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.
"Грипът идва през декември", съобщава главният здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от вестник "Труд".  По думите му, в момента има няколко респираторни вируса, като обичайно през декември ще започне грипът. Ангел Кунчев е категоричен, че болестта не може да се кара на крак. Според него, сега  е идеалният момент за ваксина срещу грип.  Тази година вирусът ще засегне най-вече възрастните хора и децата между 5 и 9 години. В момента върлуват щамовете Хонконг и Мичиган, които са заменили Калифорния, познат като свински грип, уточнява още Ангел Кунчев, цитиран от всекиденевника.
Паветата на "Дондуков“ са между 10 и 20% по-скъпи от асфалта, показва проверка на вестник "Монитор". Цялостната реконструкция трябва да приключи в края на месеца, като ще струва 7,7 млн. лв. Независимо обаче дали ще бъде излят асфалт или положени павета, цената няма да се промени, защото по договор казусът влиза в клауза "непредвидими разходи".
"Нови 500 млн. лева кредити за жилища заради ниски лихви - това показват данните на централната банка за последната 1 година, цитирани от вестник "24 часа". Само за 1 месец - от юли до август тази година, банките са отпуснали 62 млн.лева ипотечни кредити. Основната причина за бума в ипотечното кредитиране са ниските лихви. Финансисти обаче предупреждават, че краят на ниските лихви наближава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47