Гръцките медии отразиха договорените във Варна споразумения за обединени Балкани

"Балканска среща на върха" – път към сигурност и просперитет в региона. Това е основният акцент на коментарите в гръцките медии за срещата премиерите на три балкански страни - България, Румъния, Гърция и президента на Сърбия.

Телевизионните медии включиха днес в първите си новинарски емисии след приключване на журналистическата стачка кореспонденции и коментари от Варна.

На първа страница на печатните медии се прави обзор на договорените споразумения за обединени Балкани, като цитират българския премиер Бойко Борисов, че Балканите трябва да излъчват мир и стабилност.

Водещо заглавие на повечето медии днес е позицията на премиера Алексис Ципрас:

Нашето бъдеще не може да се гради върху национализъм.

В коментарите се посочва и участието на сръбския президент като израз на идеята на българското правителство да постави акцент на европейското председателство - мир и стабилност на Балканите.

Информацията се допълва от започващата днес среща в Солун на ниво първи дипломати на четири балкански страни, както и на министрите на вътрешните работи и енергетика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47