Писатели и журналисти ще се включат в инициатива за насърчаване на четенето сред учениците

Писатели и журналисти ще гостуват в часа на класния в различни гимназии и ще са част от новата инициатива за насърчаване на четенето сред учениците. Обществото и институциите трябва да обединят усилията си, за да четат младите повече и да имат трайна култура за четене, каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

Писателят Захари Карабашлиев, който е част от новата инициатива, посъветва младите да четат безразборно и не само това, което е модерно

Министърът се обърна към тях с думите: "Да четат, защото четенето ще ги направи по-пълноценни, можещи и щастливи хора!" и добави:
Ние, като министерство, планираме и изпълняваме редица политики, които са насочени към повишаването на грамотността, в това число към четивната грамотност. Те са насочени както към децата, чийто майчин език не е български... Много е важно ние да увеличим финансирането, допълнителната подкрепа за тези деца, за да бъдат пълноценни ученици и ефективно да ги включим в образователната система.

Министерството на образованието организира всяка година Седмица на четенето.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47