Нено Димов: Предприети са мерки за решаване на проблемите със замърсяването на въздуха в Русе

Нено Димов
Снимка: БГНЕС

Френското предприятие "Монтюпе" е предприело мерки за решаване на проблемите със замърсяването на въздуха в Русе. Това увери министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Дружеството е уведомило министерството за планирана промяна в работата на инсталацията от страна на Агенцията по околна среда и води е определена процедура за издаване на ново комплексно разрешително. Извършен е монтаж вече на 17 охладители на покривите на хале 1 и 2, както и на контролните табла за управлението им, направено е и предпроектно проучване за монтирането на инспирационна и вентилационна уредба.

Депутатът от БСП Пенчо Милков поиска Регионалната инспекция по околната среда и водите да прави постоянно замерване за вредните вещества:

Ако всичко е наред, хората не биха протестирали по улиците. Държим да се провежда не инцидентно замерване на неорганични вещества, а постоянно замерване и на органичните вещества, включително на тези, които се отделят именно при производството на санкционираното предприятие. Държим да се предоставят пълните данни, а не усреднени - каза депутатът Пенчо Милков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47