Миграцията и сигурността ще обсъди по време на визитата си у нас Димитрис Аврамопулос

Димитрис Аврамопулос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос пристига на официално посещение в България. Той ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов и с президента Румен Радев, а също така ще разговаря с вицепрезидента Илияна Йотова, с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, както и с представители на две парламентарни комисии в Народното събрание - по европейските въпроси и контрол на еврофондовете, както и по вътрешна сигурност и обществен ред. Темите, които ще се обсъждат, ще бъдат миграция и сигурност, съобщават от Европейската комисия.

Комисар Аврамопулос ще участва в Годишната министерска среща Европейски съюз - Западни Балкани в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Днес комисар Димитрис Аврамопулос ще отговаря на въпросите на българските граждани на тема "Крепостта Европа? Миграция и сигурност в ЕС". Гражданският диалог ще се проведе в Софийската градска художествена галерия на ул. "Ген. Гурко 1".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47