Акценти от чуждестранния печат

ЕС вероятно ще предложи на британския премиер Тереза Мей преходен период след Брекзит от само 20 месеца, пише британският в. "Гардиън", като цитира високопоставени източници в Брюксел.

Изданието отбелязва, че в своята реч във Флоренция в края на септември Мей официално е поискала преходен период от "около две години".

Централна тема в турския печат е новата партия на бившата вътрешна министърка Мерал Акшенер, която се нарича "Добра партия". Под мотото "Справедлива, свободна и щастлива Турция" новата политическа формация зае своето място на политическата сцена, пише в. "Йеничаг".

В. "Коркусуз" посочва, че създаването на новата политическа сила на Мерал Акшенер е "внесло цвят" в турската политика. "Имаме надежди, имаме мечти, имаме сила. Искаме справедлива Турция". Това в заявила на събранието вчера бившата вътрешна министърка на Турция, отбелязва изданието.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47