Стачка на служителите в метрото предизвика транспортен хаос в Атина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стачката на служителите в метрото предизвика транспортен хаос в Атина. На места задръстванията са с дължина няколко километра. Стачката е 24-часова и е свързана с протестите срещу очакваната приватизация на метрото. Синдикатът на работещите в метрото настоява незабавно да се назначат допълнително служители, които да обслужват пътниците. Издаването на карти за пътуване принуждава хората да чакат на опашки по няколко часа, съобщават от синдиката.

Приватизацията на метрото в Атина е част от споразуманието на правителството с кредиторите. Все още въпросът не е влязъл за обсъждане в парламента. Опозиционните партии също не подкрепят приватизацията на метрото, а работещите съобщават, че ще продължат със стачките.

Търговците в Атина приканват да се прекрати стачката днес, защото очакват да се засили оборотът на магазините във връзка с църковния празник Свети Димитър Солунски.

Засега стачката продължава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47