Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

НОИ реже обезщетението за безработица при смяна на работа, пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Изданието обяснява, че ако човек отиде на нова работа, но в рамките на 2 месеца го уволнят, НОИ ще го накаже с минимално обезщетение за безработица, независимо върху какви суми се е осигурявал. Тази и други ограничаващи промени в изплащането на обезщетенията за безработица са предвидени в бюджета на държавното обществено осигуряване за 2018 г., обсъден вчера в тристранката. Проектът беше подкрепен само от две от седемте организации на бизнеса и синдикатите.
На първата си страница вестник "Труд" обръща внимание на посещението на премиера Бойко Борисов в Босна и Херцеговина. Там той е заявил: "Европа няма да ни реши проблемите" и "на срещата на лидерите на 17 май "трябва да отидем пред ЕС с решени проблеми". "Сложно място са Балканите, много пресни рани има". Това е казал по време на посещението си в Сараево Борисов.
Вестник "24 часа" съобщава: "КАТ връчи в един ден на шуменец 26 фиша за глоби". Той дължи 3690 лв. за нарушенията, които направил за 3,5 г. Шуменецът обаче е далеч от софиянеца, който през юни бил “поздравен” с цели 112 фиша, увтончва изданието. Този столичен джигит за 8 години нарушения по пътищата е натрупал дълг към КАТ за 10 000 лв. Грък е рекордьор в категорията “еднократно нарушение” за 1450 лв. Джипът му е сниман да лети със 198 км/ч в Благоевградско през юни при ограничение в района от 60 км/ч, допълва всекидневникът.
Софиянци забогатяха с 35 млн. лева от спечелени джакпоти. Това пише вестник "Монитор" и отбелязва, че за последните 5 години тото те в столицата са 14. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47