Гърция забрани вноса на яйца и птици от Хасковска област

Снимка: БГНЕС

Санитарните власти в Гърция издадоха строга забрана за внос и транспорт на птици и яйца от района на Хасково. След информация от българските власти за случаите на птичи грип в Хасковския район под пълна забрана от днес е внос на птици и патици, както и на яйца за сладкарската промишленост.

Риск от заразяване и пренасяне на птичи грип има в Северна Гърция, където санитарните власти подлагат под строг контрол всички ферми и кланици. Проверяват дали се спазват изискванията за предпазване на работещите във фермите от риск да се заразят с птичи грип.

Забранява се и ловуването на диви водоплаващи птици особено в Северна Гърция.

Медиите днес съобщават и за препоръките на здравното министерство по профилактика на гражданите. Всички продукти от птичи произход да се обработват добре термично, препоръчват лекарите, и да се спазва строга лична хигиена при контакт с всякакъв вид птици.

Засега забраната за внос на птиче месо и яйца засяга само района на Хасково.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47