Президентът откри форума "Библиотеките днес"

Румен Радев: Най-голямата заплаха за бъдещето е да има млади необразовани хора

Снимка: БГНЕС

Най-голямата заплаха за бъдещето е да има млади невежи, необразовани хора, посочи президентът Румен Радев при откриването на националния форум "Библиотеките днес".

Според Радев мисията на библиотеките днес е свързана с дигитализацията и с привличането на младите хора да четат повече. Библиотеките са център, който трябва да се използва по-активно в борбата с фалшивите новини, посочи президентът:

Какво са фалшивите новини? Абсолютно изопачаване на истината, в повечето случа анонимно и точно тук библиотеките могат да бъдат един много силен противовес, защото тук има истина. Тук имаме всичко друго, но не и анонимност. Тук имаме ясни автори, заяви държавният глава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47