Прокуратурата в Дупница е привлякла като обвиняем Господин Динев за взривения банкомат в Сапарева баня

| обновено на 10.11.17 в 15:03
Снимка: БГНЕС

От прокуратурата и МВР се надяват до няколко часа да бъдат задържани тримата крадци на банкомата в Сапарева баня.

Прокуратурата в Дупница е привлякла като обвиняем 34-годинишния Господин Динев за взривения банкомат в Сапарева баня. При обира са откраднати 9000 лева. 

Динев е обвинен като помагач при кражбата на автомобила, с който избягаха престъпниците. Той е задържан с постановление на прокурор в Дупница за 72 часа. 

Динев  е бил в автомобила, подсигурявал колата, с която са се движили обирджиите. Те са били под контрола на МВР от около месец, а особено интензивно са били следени през последните 15  дни, стана ясно от думите на главния секретар на  МВР Младен Маринов, който нарече провокативен въпросът - как тримата мъже успяха да се изплъзнат от плътната полицейска блокада на гората край село Боснек:
Тази престъпна дейност е специфична по това, че не може да се предположи къде ще ударят. Ползват черни пътища за придвижване. Използват територии, които през деня ги разучават и си ги картографират, така че смятам, че колегите наистина за кратко време влезнаха в следите на тази група. Да, може би имате право. Трябваше да използват огнестрелно оръжие и нещата да ги решим на место. Нядавахме се да ги намерим в гората, но този път извадиха късмет. Надявам се да не е за дълго.

Тримата издирвани мъже, които според Младен Маринов, не са напуснали страната, са заподозрени поне за още 4 обира. По думите му кражба с взлом от банкомат не е  български патент. Подобна инвазия, но в пъти по-мащабна, имало в Германия преди няколко години.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Продължава издирването на трима мъже, заподозрени за обирите на банкомати

Продължава издирването на тримата мъже, заподозрени за взривяване и обири на банкомати. Вчера полицията задържа един от бандата и разпространи снимките на останалите трима – Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов . Мъжете се опитват да..

обновено на 10.11.17 в 11:27
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47