Красимир Вълчев: Три милиона лева повече ще получат професионалните гимназии

Снимка: БГНЕС

Три милиона лева са предвидени в бюджета за финансиране на обучението в професионални гимназии, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев. Средствата са за специалности, които са важни за пазара на труда. 

Пред журналисти в Пампорово министърът уточни, че увеличение на средствата ще има в  по-малките училища и детски градини, както и в отдалечените общини: 

Имаме допълнителна добавка за общините, които са в Родопите, така че всички общини ще получат допълнително финансиране, независимо от това, което е за увеличението на възнагражденията. Само от промяната на този механизъм те ще имат допълнително увеличение на средствата - както за училищата, така и за детските градини. В общият случай това, което видях като увеличение, е от 3-4 до над 20 процента - средното  може би е около 5 до 10 процента.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47