Обновена е Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към болница "Пирогов"

Снимка: БТА

Официално беше открито обновеното Детско отделение по изгаряния и пластична хирургия към болница "Пирогов". Подменени са леглата в 15-те болнични стаи. 

Доцент Мая Аргирова, завеждащ Отделението по детски изгаряния, обясни какво включва новото оборудване: 
Специализираната вана, която е наистина изключително важна за ежедневната работа – за децата с малки и с по-обширни изгаряния. Също така и два веноскопа за откриване на периферни вени при тези деца, което спестява много болка на децата, на пациентите, и стрес.

Ще се търси възможност да се ремонтира цялата сграда "Изгаряния" на "Пирогов", което не е правено от 1970 година, каза директорът на спешната болница проф. Асен Балтов. По думите му, за ремонт и ново оборудване са необходими около 7 милиона лева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47