Падна първият сняг, общините са готови

Снимка: Петко Котларски

Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-много машини са работили в Софийска област, следват Смолян, Перник и Ловеч.

Снежната покрива на прохода Шипка достига вече 15 см, пътната настилка е заснежена и обработена, съобщават от Областното пътно управление в Габрово. Проходими при зимни условия са пътищата от Габрово към съседните общини Севлиево, Трявна и Дряново.

Шуменската община Каолиново посреща зимата с нова почистваща техника и подобрена организация за работа при зимни условия. Близо 40 000 лева са заделени за зимно почистване, каза за кметът Нида Ахмедов:

Ние имаме сключен договор за почистване на четвъртокласната пътна мрежа. Всички училища, детски градини и кметства са заредени с дърва. Община Каолиново тази година може да се похвали - купихме многофункционален багер за 150 000 лева. Засега се справяхме, макар и с двата стари трактора. В Каолиново не можем да се оплачем, че сме затваряли кой знае за колко дълго пътищата.

Създадена е организация за извозване на болни и родилки. Договорът с почистващата фирма е до януари, но вече текат процедури за избор на изпълнител и за следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47