Официално: Започна конкурсът за наем на стадион „Българска армия“ и за комплекс „Панчарево“

Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви условията на конкурса за отдаване под наем на стадион „Българска армия“ и спортен комплекс „Панчарево“. Двете бази се отдават под наем от новосъздаденото дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД за срок от 10 години, като при промяна на законодателството договорът може да се удължи без провеждане на нов конкурс.

Началната месечна наемна цена е в размер на 60 000 лева без ДДС. Цената е определена на база общата оценка от близо 40 000 000 лева на двата имота, направена от лицензиран независим оценител при апортирането на имотите в „Сердика спортни имоти“ ЕАД. Бъдещият наемател има право да прави инвестиции, които ще могат да се приспадат от наемната цена, при строго въведени процедури и изисквания с цел да не се допускат злоупотреби.

Друго основно финансово условие в конкурса е минималната инвестиция в базите за целия срок на договора да е на стойност 1 000 000 лева без ДДС, като сумата трябва да бъде разпределена в процентно съотношение 70% за стадион Българска армия и 30% за спортен комплекс „Панчарево“. Тази инвестиция не подлежи на приспадане от дължимите месечни наемни вноски.

Това е втори търг, свързан с активите на фалиралото дружество - ПФК ЦСКА АД. Първият беше за емблемата на "червените", който се проведе през пролетта и беше спечелен от фирмата "Ред Енимълс" с оферта от 8 милиона лева. Парите обаче все още не са платени.

Още за условията на конкурса, критериите за подбор на кандидатите и сроковете за разглеждане на документите можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!