38 производители от различни сфери на хранително-вкусовата промишленост се обединиха и създадоха „Задруга за чиста храна“. На учредителната си среща във Велико Търново те заявиха, че се обединяват да работят за връщане на българския вкус и предлагане на качествени харни.
Целта на обединението на българските производители на храни е промяна на хранителното статукво и връщане на културата да се произвеждат и консумират чисти и качествени храни. Диетологът Филип Хайвазиян заяви:
Ние сме си поставили тази задача да създадем продукти еталони.
Предвид стереотипа, че здравословните храни са скъпи, производителят на лимец Георги Славейков обясни:
Силата на нас е, че ние сме базови производители на храна и от тук ще свалим цените.
Производителят на сладкарски изделия Ани Кашева каза, че Задругата излиза с предложение към Министерството на образованието да въведе часове по здравословно хранене, начин на хранене, култура на хранене.
Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..