От АПИ препоръчват да не се минава през Петрохан заради зимната обстановка

Заради почистване на прохода Предела спряха движението на камиони до 12 тона за час

| обновено на 27.11.17 в 19:02
Снимка: Радио Шумен

Пътната агенция препоръчва да не се преминава през прохода Петрохан заради сложната зимна обстановка. Председателят на агенцията Дончо Атанасов посочи, че критичните точки са високопланинските проходи в Стара планина. 

В момента в страната работят 350 машини.

В момента имаме ограничение на движението за тежкотоварни превозни средства с ремаркета и полуремаркета на четири прохода: Предела, Превала, Рожен и Троянски проход. В момента на "Шипка" вали също сняг. Снеговалежът се измества на изток и на североизток.

Рискови участъци си остават високите проходи – Петрохан, Троян – Кърнаре, Шипка. Това са критичните, така да кажа, точки по преминаването на Стара планина. Естествено, Рило-Родопската област, където също има високи проходи – Превала, Папазчаир, Предела.

Естествено, опасно ще стане тогава, когато спре снегът. Всичко ще бъде тогава на настилка и падат много рязко температурите.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават, че няма затруднения в движението по републиканската пътна мрежа.

Проходът Шипка се почиства и опесъчава и засега няма ограничения за движението, съобщават от Областното пътно управление - Габрово. Пътят е заснежен, като снеговалежът продължава.

Временно е ограничено движението на автомобили с ремаркета или полуремаркета по пътя Девин-Михалково.


Заради снегопочистването на прохода Предел по пътя Симитли – Банско – Гоце Делчев за около час е било преустановено движението на камиони над 12 тона. 

От Пътното управление в Благоевград информират, че в цялата област вали сняг, като най-интензивно е почистването с машини по пътя Якоруда – Юндола – Велинград и Благоевград – граничен пункт "Станке Лисичково".

Неподготвени за движение при зимни условия шофьори блокираха планинските проходи в Смолянска област. Снегът по високите части е между 15 и 18 сантиметра, като най-много е в района на Доспат. Заради закъсали леки и тежкотоварни автомобили са въведени ограничения на движението с вериги през проходите Превала и Пампорово, каза заместник-областният управител на Смолян Адриан Петров.
Все още е задължително движението с вериги на всякакъв вид автомобили. През Рожен и през Батак-Доспат е забранено движението на товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета.

122 снегопочистващи машини обработват основните пътни артерии в София, съобщиха от Столична община. Разпръскват се смеси срещу заледяване и се почиства снежната покривка от улиците и булевардите.

Градският транспорт в столицата се движи при зимни условия. От общината са осигурили обработката на улиците и булевардите, по които минават трасетата му. Общо пет екипа от Столичния електротранспорт отстраняват проблеми в столицата.Снегопочистване и опесъчаване е извършено и по планинските пътища на Витоша - Драгалевци - Алеко  и Бояна - Златни мостове.

От днес отваря врати и един от двата кризисни центъра за настаняване на хора, останали без дом. Той се намира в квартал "Захарна фабрика", блок 51А и разполага с 80 места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47