Надзиратели и служители на женския затвор в Сливен протестираха

| обновено на 28.11.17 в 14:27
Снимка: БГНЕС

Повече от 50 надзиратели и служители в единствения у нас женски затвор в Сливен днес протестираха с искане за 20% -но увеличение на заплатите и допълнителни възнаграждения, равностойни на тези в МВР. Към протестиращите се присъединиха и техни колеги от синдиката на МВР. 


Освен заплати, днес надзирателите и служителите в Сливенския женски затвор поискаха и по-добри условия на работа, увеличаване на щатната численост, подобряване качеството на униформените облекла и защита от страна на държавата в случаите на посегателство. Синдикалният лидер Цветан Михайлов коментира, че през последните няколко години посегателствата върху служителите са се увеличили, но те не получават юридическа помощ от работодателя си:

Защитата единствено остава предмет персонално на въпросния служител или в най-добрия случай на синдикална солидарност. Тоест не се поемат никакви разходи и юридическа помощ за завеждането на съдебни дела. 

По близо 40 дела заведени от служители на затвора в Сливен за неизплатен положен труд през тази година Министерство на правосъдието е осъдено на близо 150 хиляди лева, заедно с таксите и съдебните разноски. Днес надзирателите настояха министерството да им изплати тези пари до края на годината.

По-рано организаторът на протеста Цветан Михайлов обяви, че ако не се вземат под внимание тези искания, ще се премине към ефективни стачни действия и протести пред Народното събрание и Министерство на правосъдието. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47