Един човек е загинал при проливните валежи в Албания

Силните валежи предизвикаха наводнения и в Западна Гърция

| обновено на 02.12.17 в 15:45
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В градовете Агринио и Месологи в Западна Гърция водата достигна над един метър и наводни приземните етажи на къщите. Пороят отнесе автомобили и земеделска техника. Над 10 души са евакуирани. Пътна полиция прекъсна достъпа до наводнените селища. 
Силно е засегната и областта Епир на границата с Албания. В този район дъждовете предизвикаха свлачища по пътищата. Там също има наводнени сгради,а пожарникари  спасиха хора от къщи, затрупани от свлачища и много вода.
В гръцката част на област Тракия се страхуват, че реките Марица,Тунджа и Арда ще прелеят. Областният управител разпореди хората да не се доближават до коритото на тези реки.Властите  заявиха, че са информирани от България за нивото на реките,както и за състоянието на язовирите в близост до гръцката граница. "Има пълно сътрудничество  и информация, както с българските,така и с турските власти",съобщи за медиите ръководителят на дирекция Гражданска защита към министерството на Северна Гърция.

Един човек е загинал при проливните валежи в Албания, които продължават трети ден. Над 100 семейства в близост до река Вьоса, разположена на 120 км югоизточно от Тирана, са били евакуирани тази нощ. Според официални данни са наводнени повече от 3 хиляди и 300 къщи, а 23 000 души са останали без ток. Премиерът Еди Рама съобщи, че са мобилизирани над 6 400 спасители, войници и полицаи, за да овладеят критичната ситуация




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47