Преглед на печата

Водеща тема е разбитата банда за реекспорт на лекарства. Вестник 24 часа пише: "Араби, аптекари и лекари в схема за милиони". Здравната каса е била ощетена със стотици милиони, защото държавата е плащала за лекарствата, а след това ценните медикаменти са се озовавали в ръцете на контрабандистите. Бандата е от 7 души. Те са задържани за 24 часа. Лекари от различни болници и фармацевти от аптеки са изписвали лекарства, които са продавани на прекупвачи. Използвани са и фалшиви документи. Прекупвачите откарвали стоката в склад. След това хапчетата и ампулите са изнасяни за страни от Европейския съюз и са продавани там 4 пъти по-скъпо. В същото време българските пациенти имали нужда от тях и не можели да ги открият на пазара.

Вестник Телеграф отбелязва, че сред медикаментите има животоспасяващи за рак, астма и тежки ревматоидни заболявания.

"Две от най-големите агенции повишиха кредитния рейтинг на България, отбелязва вестник Труд. "Фич" повиши дългосрочния рейтинг на страната ни в чуждестранна валута от три пъти бе минус на три пъти бе заради намаляването на външния дълг като процент от БВП. "Стандарт енд пуърс" повиши дългосрочния ни рейтинг заради засилването на външната позиция на страната ни с нарастването на износа и увеличаването на спестяванията.

Психолози предупреждават, че "манията по здравословното хранене води до депресия и тревожност", пише вестник Труд. Всекидневникът посочва, че нов тип заболяване, познато като орторексия или вманиаченост на тема здравословното хране, застрашава здравето на привържениците на здравословното хранене. Психологът Цвета Таманова казва, че орторексията е хранително разтройство се характеризира с натрапчиви мисли за качеството на храната и от него най-често страдат млади и активни хора.

"Учениците бягат от час с бележка от зъболекар", пише в заглавие на първата си страница Телеграф. По информация на изданието това е най-новият хит сред учениците и за услугата стоматолозите искат само 2 лева. Това обаче устройва учениците, защото учителите по-трудно могат да ги хванат в лъжа. В сравнение от документите от личния лекар, които съдържат диагноза, която се проявява с конкретни симптоми в рамките на поне 3 дни, то пломбите са далеч по-удобно извинение, отбелязва "Телеграф".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47