Икономическото сътрудничество и партньорството в отбраната обсъждат в Париж Радев и Макрон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Румен Радев и френският му колега Еманюел Макрон ще обсъдят икономическото сътрудничество и партньорството в сферата на отбраната между България и Франция. Радев ще бъде на работно посещение във Франция по покана на Макрон, а визитата е продължение на диалога на най-високо равнище между двете държави.

След срещата на двамата президенти през август в двореца Евксиноград край Варна, днес Румен Радев и Еманюел Макрон ще разговарят в Елисейския дворец. Във фокуса на срещата на двамата държавни глави ще бъде двустранното икономическо, инвестиционно сътрудничество, партньорството в сферата на отбраната и сигурността, образованието и културата, както и теми от дневния ред на ЕС.

По време на визитата си в Париж Радев ще посети Европейската космическа агенция и ще се срещне с представители на българската общност.

Утре президентът ще представи пред френския бизнес възможностите за инвестиции в България.

Във френската столица българският държавен глава ще се срещне с генералния директор на ЮНЕСКО Одре Азуле и с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия.

В сряда Радев ще посети базата на френските военновъздушни сили в Сен Дизие и ще изпълни полет на изтребител "Рафал".

Поканата за визитата си във Франция Румен Радев получи през август, когато на посещение у нас беше Еманюел Макрон. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47