Румен Радев покани френския бизнес да инвестира в България

| обновено на 05.12.17 в 19:06
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Румен Радев покани френския бизнес да инвестира в България. На среща с водещи компании в Париж държавният глава представи възможностите за инвестиции у нас.

Радев разговаря с представители на фирми, които работят в сферата на отбраната, авиационната промишленост, земеделието и производството на храни. Държавният глава покани френските компании да засилят технологичното и индустриалното си сътрудничество с България, както и производството си у нас.

Добрите новини са, че те се изказаха наистина ласкаво за възможностите в България. Франция присъства неизменно като потенциален партньор в нашите проекти за модернизации, и то партньор, който е готов на трансфер на технологии. 
Според френския бизнес България има огромен потенциал, благодарение на младите и квалифицирани кадри. 

Опазването и развитието на  историческото наследство обсъдиха на среща в Париж президентът Радев и генералният директор на ЮНЕСКО Одре Азуле. БГНЕС

След срещата, българският държавен глава обобщи:

Имаме много проекти заедно, имаме много бъдеще заедно. Обсъдихме важни теми за ЮНЕСКО и за България, това е опазването и развитието на историческото наследство. Знаете, че в България имаме огромно такова наследство и наистина поставих въпроси. Можем да разчитаме на ЮНЕСКО за помощ при всички дейности по археологически разкопки. Знаете, че в България имаме още много  какво да откриваме, не ни достигат средства, също така е много важна дейността и по тяхното опазване. Говорихме как да се разшири тази дейност и на международно ниво, така че да бъдат инкриминализирани всички опити а кражба на такова наследство.


Генералният директор на ЮНЕСКО е подкрепила и създаването на международен институт за устойчиво развитие с научен център. Идеята е проектът да обедини всички балкански държави.
Много се надявам по време на нашето председателство и този проект да бъде поставен на масата.

Утре президентът ще посети базата на френските военновъздушни сили в Сен Дезие и ще бъде първият българин, който ще пилотира многоцелеви изтребител "Рафал".
За мен това  е наистина един сериозен подарък от президента Макрон. На такова предложение няма как да се откаже.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47