Близо 800 души са се включили в акциите за почистване на Витоша

Снимка: Румяна Цветкова

Един тон метали и 18 кубика отпадъци са били изчистени по време на доброволните акции на Витоша този сезон. Участвали са близо 800 души.

Участници в акциите получиха грамоти.

Директорът на природния парк Снежана Петрова обясни: С годините тези параметри падат. Ако преди 4-5- години сме събирали по 150 кубика, сега е по-малко. 5 километра бяха почистени само водостоци. Бяха изградени 16 мостчета, изцяло възстановени. Не търсим ние доброволци за работа. Обаждат се в парка и казват - искаме нещо да свършим на Витоша. Имам работа за целия китайски народ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Дарителска кампания за достъп на хора с увреждания до Витоша

В рамките на дарителската кампания "Избери, за да помогнеш" Природен парк "Витоша" се обръща към всички, които искат да дарят средства за възстановяването на Алеята за спорт за хора в неравностойно положение в местността Игликина поляна.  Изградените в..

публикувано на 29.11.17 в 14:19

Поскъпва нощното каране на Витоша, подготовката на съоръженията - по график

В момента на Витоша не работи нито един лифт, потвърди пред Радио София Радослав Пеев от "Витоша ски". Текущите ремонти обаче се извършват по график, за да може всички съоръжения в експлоатация да бъдат пуснати в началото на сезона. Очаква се след..

публикувано на 21.11.17 в 16:48

Проектът "Витоша - достъпна за всички" предлага на хората с увреждания по-лесен достъп до планината и здравословния живот

Дирекцията на природен парк „Витоша“ към Изпълнителната агенция по горите при МЗХГ разработи проекта „Витоша – достъпна за всички“. Проектът е част от дарителска кампания, стартирала на 1-ви ноември под мотото „Избери, за да помогнеш!“ с цел..

публикувано на 06.11.17 в 15:03

Жители на столичния квартал "Витоша" излязоха на протест срещу лошата инфраструктура в квартала

Десетки жители на столичния квартал "Витоша" излязоха на протест срещу лошата инфраструктура на квартала и предстоящото строителство на 17-етажна сграда. Те пресякоха "Симеоновско шосе" и спряха за кратко движението. На протеста присъстваше и омбудсманът..

публикувано на 21.10.17 в 15:31
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47