Николай Нанков: ВиК отрасълът у нас страда от постоянен недостиг на пари

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

ВиК отрасълът у нас страда от постоянен недостиг на пари, а предвиденото европейско финансиране по Програма "Околна среда" е недостатъчно. Това каза на съвместно заседание на парламентарните комисии по околна среда и регионално развитие министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков:

Европейските средства не са панацея. Както и в други секторни политики, така и в сектор ВиК, те не покриват дори и половината от нуждите на сектора, но те пък са изключително важни именно в тези населени места с консолидирани ВиК-оператори, за да решат наистина най-наболелите проблеми.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Драгомир Стойнев

Драгомир Стойнев: Готви се концесиониране на ВиК дружествата, печалбите ще отиват за чужди пенсионери

Управляващите от ГЕРБ, със съдействието на КЕВР, подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества, от което чуждестранни инвеститори ще са на печалба, а губещите ще са българските граждани. Това заяви депутатът и член на..

публикувано на 13.12.17 в 13:47
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47