БСП сезира Конституционния съд за текста от бюджета на НЗОК за новите лекарствени молекули

Снимка: БГНЕС

БСП ще сезира Конституционния съд заради оставената в сила разпоредба, според която Здравната каса няма да плаща догодина лечение с иновативни медикаменти. От левицата обявиха това, след като мнозинството в парламента отхвърли президентското вето върху мораториума. 

Според депутата Жельо Бойчев с това отхвърляне управляващите нарушават гарантирани от Конституцията човешки права: 

А именно – правото на живот, правото на здравно осигуряване и гарантиране на безплатно медицинско обслужване. След този унизителен дебат, на който бяхме свидетели днес, това е последният шанс и надежда за тези хора и парламентарната група на БСП ще го направи със сезирането на Конституционния съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Парламентът отхвърли ветото на президента над лекарствения мораториум

Здравната каса няма да поема лечение с иновативни медикаменти догодина. Президентското вето върху този мораторуим беше отхвърлено с гласовете на депутатите от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и партия "Воля". "За" ветото гласуваха от БСП и ДПС. Преди..

публикувано на 14.12.17 в 12:09
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47