Центърът за кожно-венерически заболявания в Сливен ще бъде закрит

Функциите му ще поеме кожно-венерическо отделение към областната болница

Снимка: БГНЕС

Центърът за кожно-венерически заболявания в Сливен ще бъде закрит. Това реши Общинският съвет заради натрупаните от лечебното заведение дългове от около 80 хиляди лева към доставчици и към областната болница „Д-р Иван Селимински“


Паралелно с ликвидирането на дружеството да бъде разкрито кожно-венерическо отделение към областната болница, решиха още съветниците в Сливен. Вносителят на предложението - кметът Стефан Радев коментира, че няма опасност региона да остане без тези специфични здравни грижи, въпреки че има въведен мораториум за разкриване на нови отделения и болници. 
В случая не говорим за увеличаване на дейността по лекуване на кожно-венерически заболявания, а прехвърлянето и от една структура към друга. 
Радев коментира още, че Министерство на здравеопазването е изчаквало решението на Общинския съвет за закриване на центъра, за да може да задвижи процедурата по разкриване на кожно-венерическо отделение в областната болница. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47