БСП настоява до края на годината да бъде актуализиран бюджетът на НЗОК

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и парламентарната група настояват до края на годината да бъде актуализиран бюджетът на НЗОК. Парите ще отидат за онкоболните пациенти. Нинова добави, че е разговаряла с премиера Бойко Борисов по нейна инициатива и след среща с пациентски организации:

Казах, че настояваме за актуализация на бюджета на НЗОК сега, до края на годината. Декларирам от името на парламентарната група на БСП, че сме готови на извънредни заседания, на нощни заседания, ускорени срокове, съкратени срокове, но да направим актуализация на бюджета на Здравната каса.

Евентуална актуализация на бюджета на Здравната каса ще бъде обсъдена още днес от ръководството на парламентарната група на ГЕРБ и председателите на комисиите, които имат отношение по казуса. Решението ще бъде обявено в сряда, съобщиха от партията за "Хоризонт".



 
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47