Ученици и учители от училище в Пазарджик играят хора в голямото междучасие

Снимка: Полина Тодорова


Стотици хиляди гледания във Фейсбук събра видеоклип, в който ученици от училище МГ "К.Величков" в Пазарджик играят хора в голямото междучасие.

Идеята се е роди от самите ученици. Приеха предизвикателството да покажат България така, както я виждат и чувстват, разказа за „Хоризонт“ Анна Арабаджийска – учител по история в гимназията:

Един ден в кабинета влязоха ученици с народни носии и народна музика, заиграха хоро и решихме това да го покажем  в двора на цялата гимназия и така се започна. Миналата учебна година, през март месец започнаха. В началото бяхме десетина, гледаха ни много учудено всички, но постепенно станахме над 200 души. Миналата година играехме всеки четвъртък и имаше група от над 10 деца обличаха народните носии. Тази година предпочитат да обличат тениски с лика на Ботев, Левски, Каравелов, Раковски.

Още можете да чуете в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47