Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Токовият удар върху бизнеса оскъпява с 5% живота от януари", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". Производители са прогнозирали, че това ще доведе до скок с около 5% на месото и млечните продукти. Изданието обяснява, че изненадващо за бизнеса цената на електроенергията от големите търговци на ток е била вдигната между 30 и 65%.
"Вотът на недоверие към правителството е обречен на неуспех". Това е прогнозирала астроложката Алена за вестник "Труд". 
От политическият хороскоп, който тя е изготвила, се вижда още, че през 2018 година влиянието на Луната ще предизвиква страхве в немалко от политиците и ще доведе до вътрешнопартиен разкол както и до опити за дестабилизиране на управлението. 
В същото време обаче ни очаква подем в международните отношения. Според хороскопа Българското европредседателство ще донесе глобална и положителна промяна и ще ни спечели уважение,допълва изданието. 
Пускат нова двулевка за БГ председателството, пише вестник "Монитор". От 2 януари догодина колекционерите ще могат да си купят сребърна възпоменателна монета с частично позлатяване. Тя ще се продава на касите на БНБ и "Дружество за касови услуги" в София, Бургас, Варна, Плевен, Пловдив за 66 лева, а номиналната й стойност е 10 лева. Теглото й е 20 грама, а диаметърът 40 мм. Паричката ще бъде пусната в тираж само от 3000 броя.
Сватби на всеки час за Нова година. За вестник "Телеграф" служители в обредни домове са съобщили, че само в София за вчера са били насрочени 20 сватби, а за днес - 7.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47