Преглед на печата

Една от водещите теми за излизащите днес столични вестници е разследването на шесторното убийство в Нови Искър.

Вестник "Стандарт" помества на страниците си коментар на проф. Николай Радулов - бивш главен секретар на МВР, който определя издирвания за престъплението Росен Ангелов като психопат със силни емоции и допълва, че извършителят може да е получил школовка в затвора.

Армията усилено набира гвардейци заради многото свободни места, съобщава вестник "Труд". Военното ведомство е обявило конкурс за попълване на 45 вакантни позиции. В армията има криза и за военни лекари, като недостигът е 70%.

"Шефът ще може да праща работници за доброволци", пише още "Труд". Изданието обяснява, че родните фирми ще могат да склюват договори с неправителствени организации за доброволческа дейност, а шефовете ще пращат служителите си само с тяхно съгласие. Това ще стане, след като парламентът приеме новия законопроект за доброволчеството, който вече е внесен от депутати на ГЕРБ и Обединените патриоти, уточнява всекидневникът.

"3 компании искат да правят коли на ток у нас", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". В интервю за всекидневника министърът на икономиката Емил Караниколов е заявил, че правителството започва през този месец преговори с инвеститори за завод за електромобили у нас. Заводът щял да бъде изграден в някоя от съществуващите индустриални зони или в планираните нови в Горна Оряховица, Търговище, Ловеч. Подходящи терени имало и около София, допълва изданието.

"КАТ започва да спира от движение автомобили заради вредни газове", пише вестник "Сега". Изданието коментира, че протестите на софиянци срещу мръсния въздух са дали първи резултат. Столичната полиция започва проверки на нивата на изхвърлените от автомобилите газове. Катаджиите вече имат модерни газ анализатори, дарени от общината, с които ще правят замервания. Ако се установи нарушение, пътната полиция може да спре колата от движение и да я възстанови, едва когато собственикът я прекара през сервиз за ремонт.

"Продават школа за по 5 бона. 11 бивши училища се търгуват в интернет сайтове. Това е показала проверка на вестник "Монитор". Изданието обяснява, че имотите са основно в села, а целта е новите им собственици да ги възстановят или да инвестират в тях. Цените достигат до 320 хиляди лева.

"МОН анкетира децата за доходи, имоти и отопление", съобщава на първата си страница вестник "Дума". Изданието обяснява, че родители са изразили възмущение от анонимна анкета, раздадена на децата им в училище, която проучва начина на отопление в домовете им. Анкетата е разпратена до 83 столични училища за ученици от II до V клас по нареждане на шефката на Регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева по искане на Столичната община и енергийна агенция. Във въпросника организаторите на допитването обясняват, че целта е подобряване на качеството на въздуха и намаляване на нискокачествените горива за отопление в столицата, допълва вестник "Дума".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47