Три протеста се провеждат край сградата на Народното събрание

4
Снимка: Даниел Инков

Три протеста се провеждат около парламента. Пред служебния му вход са се събрали граждани, подкрепящи внесения от БСП вот на недоверие на правителството на тема "корупция":

Дошли сме тук, за да искаме оставката на правителството, защото се провали в борбата с корупцията. И това не е от сега, това е, откакто са на власт. Трябва да успее борбата с корупцията. Това е една борба, която трябва да продължи непрекъснато, докато не бъде изкоренена от България, заявиха демонстранти, които подкрепят внесения от БСП вот на недоверие.

В същото време край парламента се провеждат и демонстрации "за" и "против" ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа срещу насилието над жени, придобила известност като "Истанбулската конвенция." Според привържениците ѝ, не може да има проблем с термина "джендър", а противниците са категорични, че половете са само два.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47