Министерство на финансите отказа продажбата на държавни ценни книжа за 100 млн. лева

Снимка: БГНЕС

Финансовото министерство отказа продажбата на държавни ценни книжа за 100 млн. лева. Това е първата емисия на дълг на вътрешния пазар през годината, но от министерството не са одобрили поръчките. Те са били на съвкупна номинална стойност от 139,9 млн. лева. Става дума за 25-годишни държавни ценни книжа.

От министерството аргументират решението си със състоянието на държавната цена и целта за финансиране на оптималната възможна цена.

Министерството на финансите ще продължи балансираната си и гъвкава политика по управление на държавния дълг, който е един от най-ниските в Европейския съюз, имайки предвид както пазарното състоянието, така и необходимостта от дългово финансиране, допълват от ведомството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47