"За да остане природа в България" обжалва решението за промяна в плана за парк "Пирин"

Снимка: БГНЕС

Коалицията "За да остане природа в България" обжалва решението на правителството за промяна в Плана за управление на Националния парк "Пирин". Планът беше приет преди месец и провокира масови протести на природозащитници. Те обвиняват управляващите, че това решение отваря врата за застрояване на планината, което ще я унищожи. Добромир Добринов от коалицията представи мотивите за обжалването:

Изложили сме доста сериозни аргументи, включително по отношение нарушаване на процедурата на Закона за защитените територии, противоречия с режими в Закона за защитените територии, включително нарушение на две европейски директиви - за местообитанията и за екологична оценка. Ако съдът не съобрази нашите доводи по отношение приложимостта на последните два закона, сме помолили да се обърне с преюдициално запитване към Съда на европейските общности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47